Европейската комисия призовава България да приведе схемата си за обезщетяване на

...
Европейската комисия призовава България да приведе схемата си за обезщетяване на
Коментари Харесай

ЕК открива наказателна процедура срещу България за компенсацията на цената на горивата с 0.25 лв. за литър

Европейската комисия призовава България да приведе схемата си за обезщетяване на потребителите на горива в сходство с разпоредбите за свободно придвижване и правилото на недискриминация. Срещу нашата страна се открива наказателна процедура за въвеждането на ограничения, които опонират на наредбите за вътрешния пазар в Европейски Съюз.

" България вкара скица за компенсациите, с които се понижава крайната цена на горивата, единствено за притежателите на транспортни средства, регистрирани в страната. Схемата предвиждаше ползвателите на транспортни средства, мотоциклети и мотори, регистрирани в България, да имат право на по-ниски цени на горивата. Компенсацията водеше до понижаване на цената на горивото с 0,25 лева за литър. Намалението не важи за коли, които не са регистрирани в България. Следователно тази мярка е мощно дискриминационна и несъразмерна ", написа в известието на Европейска комисия.

" Европейска комисия изисква от българските управляващи да съблюдават правилата за свободно придвижване на артикули и хора и за недискриминация по отношение на жителите на Европейски Съюз. Осигуряването на вярното деяние на единния пазар е от изключително значение и главно средство за превъзмогване на разрушителните стопански резултати от съветското навлизане в Украйна ", се добавя в известието.

България разполага с два месеца, с цел да отговори на опасенията, изразени от Европейска комисия, а в противоположен случай комисията добавя, че може да продължи с наказателната процедура.

По втора наказателна процедура Европейска комисия изпраща мнения до нашата страна, Белгия, Чехия, Дания, Германия, Ирландия, Франция, Италия, Унгария, Малта, Холандия, Австрия, Полша, Румъния, Словения, Словакия и Финландия поради невъвеждането на европейските правила за командироването на служащи. Правилата са свързани с битката с измамите и заобикалянето на условията, достъпа до информация и административното съдействие сред страните в Европейски Съюз.

Правилата дефинират административните условия и ограниченията за надзор, които страните могат да постановат, с цел да следят спазването на разпоредбите, пази правата на командированите служащи и ги защищават от неподходящо отношение от страна на работодателя при правосъдни или административни дейности, като обезпечават дейно използване и събиране на административни санкции и санкции в страните от Европейски Съюз. Според разпоредбите страните би трябвало да вкарат ефикасни, съразмерни и възпиращи санкции при нарушаване.

През юли 2021 година Европейска комисия изпрати публични уведомителни писма до 24 страни от Европейски Съюз и в този момент продължава процедурата по отношение на 17 страни, които към момента не са въвели вярно някои или всички европейски условия. Съответните страни разполагат с два месеца, с цел да подхващат нужните ограничения, в противоположен случай Европейска комисия може да реши да отнесе случаите до Съда на Европейския съюз, се разяснява в известието.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР